miercuri, 2 mai 2012

Terapia relatiilor

În această perioadă critică pentru umanitate, în plină criză existenţială, când fiinţa umană a pierdut sensul vieţii, când relaţionarea, de orice fel, între oameni a decăzut la nivel de interes şi când ideile pseudospirituale dar şi pseudoştiinţifice sunt promovate peste tot de cine ştie cine, omul totuşi îşi doreşte ceea ce este firesc, ceea ce este normal.
De multe ori diferenţa între ceea ce spune, ceea ce gândeşte şi ceea ce face, ceea ce simte este atât de mare încât îşi poate singur spune că cele două asprecte sunt în poluri opuse.
Se rup relaţii care păreau că n-au nici o fisură, se fac relaţii care în structură logică nu au nimic în comun cu realitatea. Unii îşi pun întrebări despre ceea ce este firesc şi ceea ce este nefiresc, despre ceea ce este normal şi ceea ce este anormal. Iar răspunsul vine doar pentru că este căutat în acel moment, căci la alt moment există un alt răspuns, al acelui moment...

Căutările sunt acerbe, cei care vor să dea răspunsuri sunt mulţi, victime ale şarlatanilor tot mai multe. Adevărul se găseşte în om. Nu se poate nega faptul că se poate şi ca altcineva să ştie răspunsul la întrebări, dar aceşti oameni nu se găsesc la tot pasul. Aceştia sunt “rara avis”! Şi atunci? Mai există o soluţie:
Terapia prin regresie
Autoterapia prin regresie este mult trâmbiţată pe toate canalele. Ea se poate face de cei care ştiu ce înseamnă o meditaţie însă şi ei pot avea probleme la fixarea condiţiilor iniţiale, a informaţiilor, şi a relevării informaţiilor utile. De multe ori pot să scape mici amănunte care sunt extrem de importante, atenţia fiind îndreptată spre cu totul altceva, problema rămânând nerezolvată.

Terapia prin regresie nu are nimic de-a face cu hipnoza şi nici cu practicile oculte. Această terapie este asemenea unei călătorii pe care, de exemplu, adevăraţii poeţi, romancieri, prozatori, pictori, compozitori, o fac, pe un tărâm de pe care pot culege ceea ce aduc, şi pe care chiar religiile îl numesc har. Asemenea acestui tărâm există şi un altul, acela al trecutului omului. Acolo sunt multe informaţii de ajutor.
O şedinţă de terapie prin regresie durează 30-45 minute se poate efectua în cabinet sau la domiciliul celui interesat de rezolvarea problemei. Preţul unei şedinţe este de 50-70 lei.  

Pentru detalii suplimentare se poate coresponda prin e-mail: reiki.3d@gmail.com, specificând: prenumele şi numele, data naşterii, adresa de e-mail şi ataşând o fotografie.


Metoda face parte din psihoterapia cognitiv-comportamentala şi este o formă de intervenţie psihoterapeutică structurată, eficientă şi focalizată pe problemă prin intermediul căreia oamenii pot să depăşească unele momente dificile din viaţa lor. Din multiplele şcoli de psihoterapie, abordarea cognitiv-comportamentală este forma de psihoterapie cu cea mai bună susţinere ştiinţifică a eficienţei intervenţiei.
Psihoterapia Raţional- Emotivă şi Comportamentală este o abordare practică, orientată pe rezolvarea problemelor şi dezvoltare personală. În cadrul acestei forme de psihoterapie se pune accent pe credinţele sau atitudinile oamenilor, pe emoţiile negative pe care le trăiesc şi pe comportamentele dezadaptative care subminează atingerea scopurilor.
Această formă de terapie este eficientă şi pentru următoarele tipuri de probleme psihologice:
  • tulburări afective: depresia, distimia etc.
  • tulburări anxioase: atacuri de panică fără sau cu agorafobie, tulburarea obsesiv - compulsivă, fobii specifice, tulburarea de stres posttraumatic, tulburarea hipocondriacă
  • tulburări sexuale: scăderea dorinţei sexuale, aversiunea sexuală, tulburări ale erecţiei, tulburări ale orgasmului, ejaculare prematură etc.
  • tulburări alimentare: anorexie, bulimie
  • tulburări ale somnului: insomnie, hipersomnie, coşmaruri
  • tulburări ale personalităţii